Supermarket lubas väiketootjate kauba müüki

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supermarketid on hakanud aina enam müüma talukaupa.
Supermarketid on hakanud aina enam müüma talukaupa. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuressaarest sai esimene linn väljaspool Tallinna, kus koostöös osaühinguga Talu Toidab avati Rimi kaupluses kohalike väiketootjate toidukaupu pakkuv müügiala.

Saaremaa tootjatest on praeguse seisuga esindatud Koplimäe mahetalu, Jaan Kiideri mahetalu, Good Mood Food, Inge Uulits ja Leedri külas valmistatud kadakasiirupitooted, kirjutab Saarte Hääl.

Pöide valla Koplimäe mahetalu peremees Olev Müür ütles, et tema toodang on juba eelnevalt esindatud Rimi kolmes Tallinna kaupluses, kus müüakse kuni veerand talu toodangust. 2007. aastal müügitegevust alustanud taluperemehe sõnul on mahetoodete müük võrreldes algusajaga Eestis jõudsalt edasi arenenud. Kui esimesel aastal olid talu teraviljatoodetest huvitatud vaid Ökosahver Tallinnas ja Kuressaare maherestoran, siis praegu on Koplimäe talu tooted müügil 20 poes üle Eesti. Möödunud aastal hakkas talu kliendiks ka kaks pagaritöökoda, mis ostavad leivajahu.

Merit Mikk rääkis, et Saaremaa tootjate kaup läheb Rimi talupoodides hästi. «Koplimäe talu tooteid müüme hästi, Good Mood Food’i teatud tooted lähevad väga hästi ja mõnes kaupluses, kus käib rohkem turiste, lähevad ka kadakasiirupitooted,» kinnitas Mikk. Tema sõnul on Tallinna 12 poe ostjatel üsnagi erinevad ostueelistused ja igas poes on oma lemmikud.

Kaupmeeste liidu korraldatud konkursil “Aasta kaubandustegu 2014” pälvis Eesti päritolu mahe- ja talukaupade müügiala Talu Toidab läbilöök Rimi kauplustes äramärkimist. Esimene Talu Toidab müügiala avati Haabersti Rimis 2011. a.

Suurematel aladel müüakse ca 800 toodet 110 väiketootjalt, millest pooled on mahetooted. Mahetoodetest ostetakse rohkem mune, jahusid-helbeid, tatratooteid, jäätist, maiustusi jm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles