Kreeklane laiendab oma kohvikuketti Eestisse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka köögi parimaid palu saab varsti ka Haapsalust.
Kreeka köögi parimaid palu saab varsti ka Haapsalust. Foto: SCANPIX

Küproselt pärit kreeklane Fokas Koumides avab mai lõpus Haapsalus endises Pipi pansionaadis uue söögi- ja joogikoha ning väikese toidupoe, kust saab osta Kreeka traditsioonilisi toiduaineid ning vägijooke.

Koumidesele kuulub toidukett Palais Des Crepes, millega ta alustas 1998. Praegu on tal kokku 18 kohvikut, millest kolm on Kreekas ja 15 Küprosel, kirjutab Lääne Elu. Ta kavatseb sama keti avada ka Eestis, kuid Haapsalus avatav koht sellesse keti ei kuulu.

Oma toiduketi tarbeks on ta alustanud kohtade otsimist Tartus ja Tallinnas. Haapsalus asuv Margot Food and Style hakkab pakkuma magusaid pannkooke, vahvleid, traditsioonilist Kreeka ja Küprose toitu ning gurmeekohvi ja mitut sorti Kreeka alkoholi.

Eesti vastu tekkis Koumidesel huvi, kui ta sai sõbraks ühe Tartust pärit eestlasega, kes töötab Haapsalus. Haapsalusse tuli Koumides esimest korda kaks aastat tagasi ning pärast seda on ta nii mõnegi puhkuse siin veetnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles