Kuidas kadunukest endaga iga päev kaasas kanda

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsuse firma tuli lagedale uue ideega, kuidas paremini mäletada surnud lähedasi – teha nende kehalõhnast parfüüm.

Paljud on hädas sellega, kuidas oma lähedase surmast üle saada. Lõhnad on aga parim viis inimeste ja sündmuste meenutamiseks. Prantslased ongi nüüd välja mõelnud viisi, kuidas säilitada kallite inimeste kaotamise puhul nende individuaalset lõhna, kirjutab The Local.

Põhja-Prantsusmaal Le Havre’i ülikoolis töötati välja tehnoloogia inimese lõhna taastootmiseks. Selleks võetakse surnud inimese riideesemed ning eraldatakse sealt lõhnamolekulid, millest tehaksegi hiljem eraldi lõhnaõli.

Tehnoloogia arendajad ütlevad, et lõhnade ja mälu vahel on väga tugev seos ning haistmismeele abil on kõige parem lähedasi meenutada. Üks selline lõhnaõli maksab umbes 560 eurot.

Siiski ei taheta seda äriideed jätta nii depressiivsesse võtmesse ning tulevikus hakatakse lõhnasid tootma ka näiteks sõbrapäeva puhul kallimatele kinkimiseks või lastele, kes peavad oma vanematest eemal viibima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles