Lugeja küsib, asjatundja vastab: millest on tehtud piim?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Poe piimariiulite pikkust võib mõõta juba ammu meetritega. Mida suurem on valik, seda rohkem tekib ka kaupa valides küsimusi. Postimehe lugejate piimatooteid puudutavatele küsimustele vastas Farmi piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik.

Lugesin, et ainsana võib hallitanud toiduainetest süüa hallitanud juustu. Kas tõesti on tohib süüa tavalist juustu, millele on külmkapis tekkinud peale hallituskiht?

Hallitusjuustu hallitus ja hallitama läinud juustu hallitus on kaks täiesti erinevat asja. Hallitus on mürgine. Ka hallitusjuustude kontrollitud kultuurid võivad tundlikuma organismiga tarbijatele probleeme põhjustada.

Kõva, valminud juustu puhul on hallituse eemaldamisel risk väiksem kui mõne poorse toote, näiteks moosi või leiva puhul, kuid pigem soovitaksin ma kasutada juustu, millelt on hallitus eemaldatud, mõnes kuumas roas – supis, kastmes, pitsal vms.

Ning veelgi parem mõte on mitte lasta juustu üldse hallitama minna: selleks peaks vältima juustu kokkupuudet õhuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles