Aruanne: kaupmehed on täitnud lubadused keskkonda säästa

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa jaemüüjate foorum on võtnud eesmärgiks edendada keskkonda säästvaid tarbimisharjumusi.
Euroopa jaemüüjate foorum on võtnud eesmärgiks edendada keskkonda säästvaid tarbimisharjumusi. Foto: SCANPIX

Jaemüüjad täidavad oma lubadusi edendada keskkonda säästvaid tarbimisharjumusi, ilmneb Euroopa Komisjoni ja Euroopa jaemüügisektori algatusel loodud Euroopa jaemüüjate foorumi eesmärkide saavutamist jälgivast aruandest.

Jaemüüjad on poeriiulitele toonud üha enam keskkonnasäästlikke kaupu ning teinud edusamme oma ökoloogilise jalajälje vähendamiseks, pöörates erilist tähelepanu ressursside tõhusale kasutamisele. Siiski vajab tarbijate teavitamine keskkonnahoiust veel parandamist, osutas Euroopa Komisjoni pressiteade.

Komisjoni keskkonnavoliniku Janez Potočniku sõnul on aruandest näha, et jaemüüjad saavad üha paremini aru, milline vastutus neil keskkonna ees on. «Jaemüüjatel on ainulaadne võimalus mõjutada tarbijate valikuid ning mul on hea meel näha poeriiulitel üha rohkem rohelisi tooteid. Tunnustan jaemüüjate pingutusi, et ressursse tõhusamalt kasutada ja keskkonnamõju vähendada, aga meil on veel pikk tee käia,» sõnas Potočnik.

Alates Euroopa jaemüüjate foorumi loomisest 2009. aastal on kaupmehed võtnud endale kohustuseks toetada säästvat tarbimist ja tootmist. Nende esmased huvivaldkonnad on tõhus energiakasutus hoonetes ja säästlikumate toodete müügi suurendamine.

Foorumi eesmärk oli tutvustada laiemalt meetmeid, mida on vaja säästva tarbimise edendamiseks ette võtta. Foorumi liikmeks võivad saada kõik kauplejad, kes liituvad jaemüüjate keskkonnaalase tegevusprogrammiga (REAP), ning kõik foorumi eesmärke toetavad kodanikuühiskonna organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles