Teravad abilised köögis: millist nuga valida?

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees kohtas messil Interjöör toiduentusiasti Gustaf Hertsiust ning palus tal selgitada, millised on köögis toiduvalmistamisel hädavajalikud teravad abilised.

Hertsiuse sõnul läheb kokkamiseks peaasjalikult tarvis nelja nuga: suurem nuga jääb lihatükkide lõikumiseks, väiksemad teravad noad juurviljade jms. tarvis. Kala fileerimiseks läheb tarvis fileerimisnuga.

Spetsialisti sõnul tuleks muretseda võimalikult kvaliteetsed noad, mis õige hoolduse korral kestavad paarkümmend aastat. Nõudepesumasinas ta nuge pesta ei soovita, teravad köögiabilised võiks puhtaks teha käsitsi. Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles