Üks viiest turismimekast maailmas

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia presidendi lossi valvurid saabumas 25. aprillil toimunud pidustustele, mis tähistasid 70 aasta möödumist teise maailmasõja lõpust.
Itaalia presidendi lossi valvurid saabumas 25. aprillil toimunud pidustustele, mis tähistasid 70 aasta möödumist teise maailmasõja lõpust. Foto: Fabio Cimaglia/LaPresse

Itaalia kuulub maailma viie kõige enam külastatava turismimaa hulka – aastas käib sealt läbi enam kui 40 miljonit välisturisti.

Ennekõike peibutab turismimeka väliskülalisi oma mitmekesise ajaloo ja tohutu hulga kultuuriväärtustega. Samas on ka Itaalia köök ja rõivamood kaks asja, millele on maailmas raske võrdväärset leida. Itaalia on üks väheseid riike Euroopas, kus võib rahvusvaheliselt väga hinnatud vaatamisväärsusi leida riigi kõikides piirkondades – UNESCO maailmapärandi nimistusse kuulub Itaaliast 44 kultuuri- ja 3 loodusobjekti. Itaalia pealinn Rooma on aga turistide üks lemmiklinnu kogu maailmas. Aastas külastab seda «igavest linna» peaaegu kümme miljonit välisturisti.

Loe lähemalt Reisiguru.ee-st, milline aeg on Itaalia külastamiseks parim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles