Uusi sõidukeid ootab lähiaastatel ees oluline muudatus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvapadja avanedes võtab häirekeskus eCalli vahendusel õnnetuses osalejatega ühendust.
Turvapadja avanedes võtab häirekeskus eCalli vahendusel õnnetuses osalejatega ühendust. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Euroopa Liidu otsuse kohaselt tuleb alates 2018. aastast kõik uued autod varustada seadmetega, mis võimaldavad nende asukohta automaatselt positsioneerida.

Aastaid kõne all olnud eCalli süsteem peab täna-homme Euroopa Parlamendis vastu võetava otsuse kohaselt olema kõigis uutes autodes alates 31. märtsist 2018, kirjutab Bild.

Tegu on lahendusega, kus autodesse paigaldatakse automaatne eCalli seade, mis sellise õnnetuse korral, kus avaneb turvapadi, võtab ühendust üle-euroopalise hädaabinumbriga 112. Päästekeskuse töötaja saab autos olevate kõlarite vahendusel võtta ühendust sõidukis viibijatega ja küsida, kus õnnetus juhtus, kas on vigastatuid ja kas inimesed on autosse lõksu jäänud.

Uuenduse vajalikkust põhjendatakse asjaoluga, et nii jõuavad päästeteenistused kiiremini sündmuskohale ja nii õnnestub ka päästa rohkem liiklusõnnetustesse sattunute elusid.

Algselt pidi see uuendus hakkama kehtima 2015, seejärel oli jutuks aasta 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles