Lugeja küsib: miks riik Narva maanteel liiklejaid petab?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

«Miks on Tallinnast väljasõidul Narva suunas Nehatu juures liiklejaid petvad kiiruskaamera märgistused mõlemas suunas juba tükk aega üleval, kuigi kiiruskaameraid kuskil ei ole? Kas liiklejaid võib nõnda petta?» küsib lugeja.

Vastab maanteeameti pressiesindaja Mari-Jaana Adams

 Tallinna piiri ääres ehitatakse Tallinn-Narva maanteel üle Pirita jõe Nehatu uut silda ning ehitusobjektil on kiiruspiirang, millest juhid pahatihti kinni ei pea. Objektile on paigaldatud ajutine sild. Paraku suurem sõidukiirus kahjustab ajutise silla konstruktsioone ning seetõttu peab ehitaja tegema sagedasti liiklejate turvalisuse huvides silla hooldus- ja remonditöid, mis omakorda kitsendavad sõiduolusid. Ehitaja on otsinud mitmeid lahendusi, kuidas hoida liiklejate sõidukiirust lubatud piirides.

 Ühe meetmena mõõdetakse antud lõigul tavapärasest sagedamini kiirust ning seetõttu paigaldas ehitaja hoiatusmärgid, mis on oluliselt ka liiklust rahustanud. Paraku olid paigaldatud liiklusmärgid eksitava informatsiooniga ning paigaldus ei olnud maanteeametiga kooskõlastatud. Märgid võetakse lähiajal maha.

 Probleem aga jääb ja seetõttu tuletame meelde, et piirkiirusest kinnipidamine on kohustuslik. Antud juhul aitab see säilitada ajutise silla konstruktsioone ning ei sea sillaehitajate elu ohtu. Lubatud sõidukiiruse ületamine on ka üks sagedasemaks liiklusõnnetuse juhtumise põhjuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles