Taanlase lõunasöök läks maksma mitu miljonit

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunasöögi hind võib mõnikord üllatada.
Lõunasöögi hind võib mõnikord üllatada. Foto: SCANPIX

Taani on küll tuntud kui kõrgete hindadega maa, kuid mitmemiljoniline arve lihtsa lõunasöögi eest tundub ka kohalikele pisut palju.

Kaspar Harboe oleks pidanud riisiroa ja tükikese koogi eest  maksma 32 Taani krooni (4,3 eurot), kirjutab Local. Kaardimaksesüsteemi rikke tõttu aga paisus see summa nelja miljoni kroonini (500 000 eurot).

Pank helistas Taani rahvusringhäälingus töötavale mehele ja vabandas tekkinud vea eest. Mehe sõnul loodab ta, et pank kannab viga parandades miljonid tema töökoha, rahvusringhäälingu söökla ettemaksu kontole, et ta ei peaks järgmised 350 aastat lõuna eest enam tasuma. Nii kaardimaksekeskus kui ka pank kinnitasid, et klient ei ole antud veas süüdi.

Mõned päevad juhtus samasugune olukord ühe 78-aastase Taani pensionäriga, kellele esitatai kolme hot dogi ja šokolaadipiima eest 840 000 kroonine arve (113 000 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles