Moodne köök 2025: nutilaud ja külmikuvaba elu

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ikea näitas hiljutisel iSaloni messil Milaanos üht võimalikku sissevaadet tulevikukööki. Skandinaavia sisustushiiu tulevikuvisiooni The Concept Kitchen aitasid teostada ka Lundi ja Eindhoveni ülikoolide tudengid, kes võtsid arvesse sotsiaaldemograafilisi ja tehnoloogilisi muutusi, mis meid ees ootavad.

Kuidas köök siis kümne aasta pärast välja peaks nägema? The Concept Kitchen 2025 ennustab, et külmiku asemel on toit paigutatud avariiulitele iseseisvatesse külmseadmetesse, nii et me näeme, mida sööme - vastavalt vajadusele muudavad nood temperatuuri jahedast kokkamiskõlbulikuks.

Söögilaud on aga ühtlasi ka nutiseade: kui me täpselt ei tea, mida järelejäänud brokkoliga pihta hakata, asetame selle lauale, kaamera fikseerib toiduaine ning kuvab lauale selle söögikõlbulikuks muutmise võimalusi ja viise ning lauas peituvad induktsioonplaadid aitavad kokkamise lõpuni viia.

Prügisorteerimisseade võimaldab taaskasutusse mineva kraami koheselt kokku pressida vms, veesüsteem eraldab tarbevee - osa sellest on võimalik taasakasutada näiteks lillede kastmiseks. Vaata fotosid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles