Maarahvas tahab Elroni kiirrongile lisapeatust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabivere rongipeatus
Tabivere rongipeatus Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tartu ja Jõgeva maavalitsused ei kinnitanud ühe Tartu-Tallinn kiirrongi juunikuust kehtima hakkavat sõiduplaani, kuna tahavad sellele hommikusele reisile peatust ka Tabiveres.

«Sel kellaajal liiguvad Tabiverest maakonnakeskusse Jõgevale nii õppurid kui ka töölesiirdujad,» põhjendab Tartu maavanem Reno Laidre Elronile saadetud kirjas kahe maavalitsuse soovi lisada kell 7.29 Tartust väljuvale ekspressrongi reisile number 011 ka peatus Tabiveres.

Oma soovist andsid Tartu ja Jõgeva maavalitsused teada juba eelmise aasta septembris Jõgeva maavalitsuses toimunud kohtumisel, kus osalesid Tartu, Põlva, Jõgeva maavalitsused ning Elroni esindaja.

«Kuna meie sooviga ei arvestatud, tegime Elronile täiendava pöördumise, kui meile edastati teadmiseks mai lõpus kehtima hakkavad sõidugraafikud,» sõnab Tartu maavalitsuse ühistranspordi spetsialist Maikl Aunapuu.

Siiski jättis Elron ka maavalitsuste täiendava pöördumise arvestamata. Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo ütleb maavalitsustele vastuseks saadetud kirjas, et nad on teadlikud maavalitsuste soovist lisada peatus ka Tabiveres, kuid ei pea seda konkurentsis püsimiseks mõttekaks.

«Ekspressrongidele ei ole Tabivere peatust lisatud, kuna me soovime pakkuda ka kiiremaid ühendusi suuremate keskuste vahel – ainult selliselt saame konkureerida sõiduautokasutusega ja vähendada üha tihenevast autoliiklusest tulenevaid negatiivseid mõjusid,» selgitab Elroni müügi- ja arendusjuht.

Muuhulgas juhib ta tähelepanu ka sellele, et kui hommikul on Jõgeva suunas nii suur nõudlus, siis peaksid maavalitsused ise mõtlema bussiliikluse ümber korraldamisele. «Rong on siiski mõeldud suurte sõitjatevoogude teenindamiseks, mida Tabivere ja Jõgeva vahel paraku ei eksisteeri,» märgib Kongo.

Samuti toob ta välja, et praegu on tabiverelaste jaoks käigus ka kell kaheksa Jõgevale jõudev buss. Tartu maavalitsuse ühistranspordi spetsialisti sõnul on bussiliiklus küll alternatiiviks, kuid konkreetse bussi puhul ei taha sõitjad ainult sellele loota. «Tegemist on Rakverre suunduva kaugliiniga, kuhu ei pruugi peale saada, kui istekohad on täis,» kostab Maikl Aunapuu.

Hetkel on Tabiverest Jõgeva ja Tallinna suunas võimalik hommikuti rongiga sõita vaid kell 6.35, mis on enamusele sõitjaskonnast liiga vara, kuna rong jõuab tund aega enne töö ja koolipäeva algust.

Aunapuu sõnul saab Tartu maavalitsus reisijatelt pidevalt pöördumisi nimetatud peatuse lisamise sooviga. «Rongi eelistatakse, kuna Tabivere igapäevastel sõitjatel on reeglina rongi kuupiletid,» märgib Tartu maavalitsuse ühistranspordi spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles