Miks mõnda filmi saab ainult 3Ds vaadata?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D-prillid.
3D-prillid. Foto: Panther Media

Inimese pani muretsema film, mida näidatakse kinodes vaid 3D-formaadis, sest meditsiiniliste probleemide tõttu ei saa ta seda vaadata.

«Miks hakatakse näitama filmi «Tasujad» kõikides kinodes Eestis ainult 3D filmina? Mis saab nendest inimestest, kes sooviksid ka filmi kinos näha, kuid ei saa 3D filmi meditsiiniliste probleemide tõttu vaadata?» uuris lugeja, kes tahtis teada, kas film tuuakse Eesti kinodesse hiljem ka 2Dna või jääbki vaid 3D võimalus.

Kino Forum Cinemas programmijuht Tõnis Lõhmus ütles, et Forum Cinemase poliitika pole kindlasti näidata filme ainult 3D-formaadis ning kino mõistab inimeste soove vaadata filme 2Ds.

«Paraku on filmi «Tasujad» levitaja Hea Film ehk Estonian Theatrical Distribution seadnud kinodele piirangud filmi 2Ds näitamisele. Filmi avanädalal tohime pakkuda ainult 3D-seansse ja oleme sunnitud sellest kinni pidama,» ütles Lõhmus, kelle sõnul saab nende kinos filmi 2Ds vaadata alates 8. maist.

Apollo kino turundusjuht Liisi Paas ütles, et nõudlus 3D-filmi järele on täna suurem ning sellest tulenevalt näitab Apollo kino esimesed kaks nädalat Solarise kinos ja Apollo Kinos filmi 3Dna. Teisest nädalat tuleb film kinoekraanidele ka 2D versioonis.

Cinamoni kinojuht Maret Vanaselja rääkis, et filmistuudio linastusstrateegias on 3D-formaat kesksel kohal ja seda filmi avanädalal ainult 3D-formaadis näidates austatakse ka selle filmi teinud inimeste visiooni. «Seega, vastavalt filmi kohaliku levitaja soovile linastub «Tasujad: Ultroni ajastu» avanädalal Eesti kinodes ainult 3D-formaadis.»

«2D lisandub valitud kinode programmi alates teisest linastusnädalast, nii et võimalus filmi nautida on kindlasti ka neil, kelle lemmikformaatide hulka 3D ei kuulu,» lisas Vanaselja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles