Õlletehas annab ajaloolisele õlleautomaadile uue elu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu õlletehas
Tartu õlletehas Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu õlletehase A.LeCoq muuseumis on võimalik näha kaks aastat tagasi veebioksjonilt ostetud nõukogudeaegset õlleautomaati, mis maikuus hakkab muuseumikülastajaid ka õllega varustama.

Tartu suurima maksumaksja A. Le Coq tegi kaks aastat tagasi õnnelikuks Sillamäe kodaniku, kes müüs suurfirmale Osta.ee vahendusel 900 euro eest ehtnõukaaegse õlleautomaadi, teatab Tartu Ekspress.

«Omanik ütles, et ta leidis originaalkomplektis automaadi kuskilt sadamaäärsest laost,» selgitas ettevõtte sisekommunikatsiooni spetsialist Jako Arula.  

Õlletehas võttis kohe alguses sihiks masin korda teha, et ta niisama seisma ei jääks ja nii oli mullu juunis võimalik automaati näha Pärnu linnamuuseumis peetud karskusteemalisel näitusel.

Nüüd õlletehase Tartu muuseumis paiknev eksponaat hakkab kunagise Žiguli õlle asemel maikuust ka kohalikku Premiumit pakkuma.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Tartu Ekspressist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles