Pere ostukorv on aastaga kallinenud üle 100 krooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukaubad.
Toidukaubad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Võrreldes eelmise aasta septembri  viimase nädalaga, on neljaliikmelise pere ostukorv kallinenud keskmiselt 130 krooni võrra, selgus Õhtulehe tehtud hinnavaatlusest.

Hinnavaatluse käigus külastasid ajakirjanikud 15 poodi Tartus ja Tallinnas ning nende seas ei leidunud ühtegi, kus hinnad oleks mullusega võrreldes langenud. Grossi Toidukaupades Mustamäel oli ostukorvi maksumus koguni 194 krooni ja 20 senti kallim ning Tartus Eedeni Konsumis 183,75 krooni võrra.

Vähem kui 100-kroonine hinnatõus ilmnes vaid paaris kaupluses – Stockmannis ja Comarketis.

Hinnavaatluse kommentaariks märkis Õhtuleht, et tulemused oleksid võinud olla märgatavalt erinevad, kui poeskäik oleks toimunud mõnel muul päeval. Seda seetõttu, et kauplustel on kombeks teha lühiajalisi, kuid samas väga olulisi hinnaalandusi.

Näiteks võib liitrine ketšup ühel päeval maksta ligi kuus krooni, kuid paar päeva hiljem olla jälle müügis tavalise, pea 30 kroonini küündiva hinnaga. Nii tuleb nendel, kes tahavad odavamalt läbi ajada, olla õigel ajal õiges kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles