Lugeja: rattahoidja, mida kasutada ei soovita

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattahoidja, mis sõiduvahendit lõhub.
Rattahoidja, mis sõiduvahendit lõhub. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eestis on mitmeid rattahoidjaid, kuhu pole oma ratast turvaline jätta ja mis võivad väärt velo hoopis ära rikkuda. Ühe sellise halva rattahoidja näite saatis lugeja Pent.

«Küsimus ei ole antud mudeli puhul vist niivõrd ebausaldusväärsuses (kuigi jah, olen neid kohanud lõhutuna, ühe «plehku pannud» lukustusrõngaga, mis käib ilmselt altpoolt mutrivõtmega lahti) vaid kasutusmugavuses,» kirjutas ta.

Mehe sõnul lõhub see hoidja ratast mitmel moel: väänab velge, teravate kivikestega kaetud pind kraabib seda nii korralikult, et kriime on pärast läbi piduriklotside-hoobade tunda. Ka ei ulatu antud mudeli puhul korralik U-lukk iialgi raamist «väeti» kinnitusrõngakeseni, aga  kui tahta ratas ikkagi raamist kinnitada, siis tuleb ratas sättida üle kogu selle «küüru» ning katsuda talle seisujalg alla panna. 

«Ilmselt on antud hoidja nii odav, et suur hulk asutusi ja kaubanduskeskusi on just selle kasuks otsustanud. Oma sõiduriistast hooliva ratturi ajab see aga näost roheliseks ja alternatiivset posti/aeda/sanga otsima,» arvas ta.

«Esteedina ei saa jätta mainimata, et see on kole kui öö..,.» lisas ta oma kirja lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles