Lugeja küsib: mida teha, kui kass pissib minu voodile?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka kassil võivad hormoonid möllata.
Ka kassil võivad hormoonid möllata. Foto: Toomas Tatar/Postimees

«Mul on aastane kiisu ning sai äsja steriliseeritud, kuid probleem ikka alles. Nimelt kass pissib diivanile ja minu voodisse. Olen kõike proovinud, mida arstid soovitanud ja teised kassipidajad,  isegi spreisid kasutanud, aga abi ei ole saanud. Teine kiisu on seitsmekuune ja käib väga ilusti liivakastis.,» kirjutab kassiomanik.

«Neil on eraldi liivakastid ja mõlemad on emased kassid. Enne käis vanni või kraanikaussi, aga diivan oli ja ka jäänud peale steriliseerimist kohaks, kuhu oma häda teeb. Tekid ja voodi on ka tema «liivakast». Lihtsalt ei oska kuidas käituda ja kassist loobuda ka ei tahaks,» kurdab kassiomanik.

Vastab  Ida Metsis Kasside Turvakodust.

Kui kass on just alles steriliseeritud, siis võivad hormoonid ikka veel natuke aega «möllata» ning steriliseerimata kassi tüüptegevused püsida. Kui Te seda veel teinud ei ole, siis kindlasti laske arsti teha ka analüüsid, et välistada põiepõletik, mis on kõige tavalisem valesti pissimise põhjus. Kui tegemist on tõesti halva sisse harjunud kombega, siis soovitan kassi ümberharjutamiseks laotada pindadele, kus talle meeldib pissida – diivan ja voodi – kile, mis on ebamugav, ning ka kassitoiduga kausse, sest kass üldjuhul oma toidu peale ei tee teisi hädasid. Proovige erinevaid liivasid ning mõelge ka sellele, et diivanil võib tema jaoks olla juba uriinilõhn juures, mis kutsub teda jälle sinna tagasi pissima – ehk tuleks materjalid, kust lõhn täiesti kadunud pole, välja vahetada.

Lisaks analüüsige, kas Teie kodus võiks olla kassi jaoks mõni stressiallikas, mis võiks teda panna selliseid tegusid tegema – ehk teine kass on domineeriv, mõni laps pöörab kassile soovimatut tähelepanu või just on tähelepanust tal puudu.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles