Sisustustrende 2015: moodsad sisekujundusnipid

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VANN VERMEER. Kogu vanni ümbritsev välisplaat on tehtud ühest tükist. Ära märgitud disainikonkursil Bruno.
VANN VERMEER. Kogu vanni ümbritsev välisplaat on tehtud ühest tükist. Ära märgitud disainikonkursil Bruno. Foto: Aquator

Mis on tänavu moes, mis mitte? Moodsa eluruumi tarvis sirvis portaal Popsugar veebikeskkonda Pinterest üles riputatud pilte ning tõi välja mõned tänavused trendid.

1. Suured kunstiteosed

Pilsikestest piltidest koosnevate galeriide asemel võiks moodsat ruumi luues otsustada pigem suuremõõtmeliste kunstiteoste kasuks.

2. Mahukad taimeterraariumid

Kui kodus on üle jäänud mõni suuremat sorti anum, näiteks akvaarium, võib sellest kujundada imposantse taimeterraariumi ning selle siis näiteks söögilaua ehteks sättida.

3. Moodne, lihtsa joonega vann

Unustage retrolook ja võltskullatud loomakäpad, mis teie vanni ehivad: trendikas vann on lihtsa joonega. Eestlased juba teavad, kuidas disainivannidega maailma minna: näiteks Frans Seeri puitvannid võidavad aina suuremat populaarsust.

4. Lahtised köögiriiulid

Trendikas inimene ei peida potte ja padasid kapisügavustesse, vaid eksponeerib neid uhkel avariiulil. Las näevad kõik: siin osatakse heast toidust lugu pidada.

5. Lahedad loomapildid

Alles see oli, kui moodsaks peeti pappmassist põdrasarvede ülesriputamist, aga olgem ausad: kas topiste ülesriputamine ei pidanuks koos nõukogulike kolhoosisaunade kadumisega hingusele minema? Nii et tehtagu parem Miisust pilt ja sätitagu seinale.

6. Matt, mitte läige

Mööbli käepidemed olgu pigem matid, kui läikivad.

7. Värviline aktsent, mitte kogu sein

Selmet kogu sein värviliseks võõbata, tasuks katsetada hoopistükkis värvilisi aktsente: kuidas mõjuvad näiteks valgel vms. taustal värvilised liistud.

8. Värvilised kriidipinnad

Mustale tahvlile valge kriidiga lõbusate sõnumite kirjutamine on liiga tavaline. Rohkem värvilisi kriidipindu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles