Eesti õunu saadab kallimast hinnast hoolimata müügiedu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad.
Õunad. Foto: SCANPIX

Kuigi kodumaiste õunte kilo võib poes maksta tublisti rohkem kui importubinate kilo, ei kipu ostjad hinnavahest hoolima ja eelistavad ikka eestimaist.

Nii selgus Maxima sügissaagi kampaania «Aitäh, Eesti sügis!» tulemustest.

«Hoolimata sellest, et kodumaine õunasort Delikatess, mis maksab 14.90 krooni kilo, on importõuntest kolmandiku kallim, osteti seda kõigest paari päevaga üle 10 tonni ehk kaks kord enam kui kõiki teisi õunu samal perioodil kokku,» rääkis Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Sügissaagi kampaania teised müügihitid olid porgand, mida müüdi kahe päevaga ligi 30 tonni ehk viis korda tavapärasest enam ja varajane kartul. Samuti on hästi kaubaks läinud erinevad salatid.

Erilaid märkis, et taolised eelistused näitavad suunda tervislikule toitumisele ja hoogsamale köögiviljade tarvitamisele. «Köögiviljad on tänavu ilmselt populaarsed ka tänu sellele, et võrreldes mitmete teiste toiduainetega pole nende hinnad oluliselt kerkinud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles