Galerii: vaata, kuidas on sisustatud Ülemiste elurajooni näidiskorter

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rae vallas valmib tänavu Ülemiste elurajoon, mille põhirõhk on energiatõhususel ja kõrgel ehituskvaliteedil. Kogu planeeringuala suurus on 26,22 ha, millele rajatakse 417 elamispinda rida- ja paariselamute näol.

Arendusprojekt lubab omavahel ühendasa korteris elamise mugavused ning eramuga kaasnevad võlud avara terrassi ja rohelise õueala näol. Iga ridaelamuboksi juurde kuuluvad ja sisalduvad hinnas mahukas garaažiboks ning parkimiskoht hoovis. Kuigi osa valmivast kinnisvarast on juba omaniku leidnud, saab praegu soetada 131 m2 suuruse ridaelamuboksi 179 000 euroga.

Arendusprojekti tulemusel peaks tekkima uus küla tervikliku elukeskkonna ja sotsiaalse infrastruktuuriga.  Külasse on planeeritud mitmed laste mänguväljakud, lasteaed, park spordiväljakuga ja küla keskus koos vajalike ärifunktsioonidega. Planeeringualale rajatakse turvaline ja valgustatud teedevõrk koos jalakäijatele mõeldud liikumisteedega ning ala keskelt läbiva kõrghaljatusega promenaadiga, mis loob ühenduse rohelise ja  loodusliku metsaalaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles