Kümmekond tööandjat reservõppustele minejaid ei nöögi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe reservõppus.
Kaitseväe reservõppus. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Kaitseväele on teada kümme tööandjat, kes toetavad suurõppuse Siili ajal palgavahe kompenseerimise või palga säilitamisega oma reservväelastest töötajaid.

Tööandjad põhjendavad tehtud otsust kui nende panust Eesti riigikaitsesse ja sellega, et tegemist on auküsimusega, teatab kaitseväe peastaap.

Kaitseväele on oma otsusest teada andnud järgmised tööandjad või nende õppusele kutsutud töötajad: Aktors OÜ, Danske Bank, Eesti Pank, Fund Ehitus, G4S, Sorainen advokaadibüroo, Stora Enso Eesti AS, Tallinna Lennujaama AS ja Tallinn Airport GH ning Turvatehnika AS. Ettevõtted toetavad oma reservväelasi erinevalt, osa kompenseerib reservväelasele tekkiva palgavahe, osd aga säilitab töötaja palga nii 80 protsendi ulatuses kui ka täies mahus. Osa tööandjaid toetab kaitseliitlastest töötajaid.

Swedbank teatas, et maksab  pangas  töötavale ning kaitseväe poolt õppekogunemisele kutsutud reservväelasele õppekogunemise ajal edasi põhipalka. Sama teeb ka ettevõte Fortumo.

Et julgustada tööandjaid toetama reservväelasi sõlmisid kaitsevägi ja kaitseministeerium koos Eesti Kaubandus- Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliiduga eelmise aasta 15. septembril hea tahte ja koostöökokkuleppe, mille eesmärk on rõhutada ettevõtjate ja tööandjate soovi panustada Eesti riigikaitsesse.

4.- 15. maini kogu Eestit hõlmav ja Virumaal kulmineeruv õppus Siil 2015 on läbi ajaloo kaitseväe suurim. Siil toimub iga-aastase Kevadtormi asemel ja seal on planeeritud osalema üle 13 000 reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase. Õppuse õnnestumisel on kõige olulisem osa just reservväelasel, kes moodustavad osalejatest üle poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles