Lugeja küsib: miks Elioni lubatud kiirem internet tööle ei hakka?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interneti kasutamine
Interneti kasutamine Foto: SCANPIX

«Elion pakkus oma iseteeninduskeskkonnas võimalust proovida soodushinnaga kiiremat internetiühendust - alla- ja üleslaadimiskiirusega kuni 100 Mbit/s. Seni oli mul see kiirus 50 Mbit/s ja nüüd, kui ma kuuks ajaks selle kiirema ühenduse tellisin, siis tegelikkuses ei ole interneti kiiruses mingit parenemist toimunud. Miks see mul tööle ei ole hakanud?» uurib lugeja.

«Iseteeninduses näitab, et pakett on rakendunud ja tellitud, aga reaalsuses see ei rakendu interneti sirvimiskiirusele,» lisab küsija, kes kasutab koduses internetivõrgus ainult ühte sülearvutit ja vahel oma nutitelefoni.

Vastab Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf.

Kui klient kasutab oma sülearvutis Wi-Fi ühendust, võib Wi-Fi ühenduse kiirus sõltuda ka ruuteri ja arvuti Wi-Fi standardist. Nimelt on mitmetel seadmetel vanema standardiga Wi-Fi vastuvõtjad või saatjad, mis ei pruugi võimaldada tänapäevaseid suuri kiiruseid.

Üks soovitus suurema internetikiiruse saavutamiseks on ühendada sülearvuti võrgukaabliga ruuteri külge ja teha seejärel kiiruse test. Uuem Inteno ruuter võimaldab ka suuremaid Wifi kiirusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles