Eestis tegutsevad suurpangad ei leia ühist keelt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaat
Sularahaautomaat Foto: Laura Oks / Õhtuleht

Võrreldes nelja aasta taguse ajaga on Eestis kadunud iga viies pangaautomaat, sest pankade kinnitusel kasutavad inimesed üha vähem sularaha, ühise automaadivõrgu loomine aga ei edene.

Swedbankile kuulub tänase seisuga umbes 430 automaati ning SEB-le 250 ning mõlemad kinnitavad, et on automaatide arvu vähendanud, vahendas ERR uudised «Aktuaalne kaamera».

SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit märkis, et võrreldes 2011. aastaga, kui tuli euro, on nüüd on pangaautomaadid oluliselt moodsamad, sest neisse saab raha sisse maksta, aga ka välja võtta.

õned aastad tagasi arutasid pangad ka ühiste automaatide võimalikkust, kuid Swedbank leidis, et see poleks neile kasulik, sest siis  ei saaks Swedbank siis enam öelda, et on automaatide osas turuliider. SEB leiab aga, et ühine automaadivõrk oleks mõistlik, sest iga panga võrk omaette on Vaikmäe-Koidu sõnul lõppkokkuvõttes ebaefektiivsem kui see, et pangad paneksid jõud kokku ja neil oleks üks ühine võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles