Taluarhitektuuri jäädvustamiseks kuulutati välja fotokonkurss

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tänava lõpus asuv Töngi talu elumaja on laotud tellistest, pärast sõda trükiti ja toimetati siin kohalikku rajoonilehte.
Pärnu tänava lõpus asuv Töngi talu elumaja on laotud tellistest, pärast sõda trükiti ja toimetati siin kohalikku rajoonilehte. Foto: Henn Soodla

Kultuuriministeerium ja MTÜ Vana aja maja kutsuvad foto- ja arhitektuurihuvilisi taas osalema fotokonkursil, mille eesmärk on juhtida tähelepanu ilusatele vanadele hoonetele meie igapäevases keskkonnas ning suunata inimesi märkama ja jäädvustama Eesti maa-arhitektuuri.

Huvilisi kutsutakse üles pildistama palkidest, savist, kivist või muust materjalist ehitatud taluhooneid, et edasi anda Eestimaa ehituspärandi ainulaadsust ja emotsiooni. Oodatakse fotosid nii vanadest kui traditsioonide järgi ehitatud uutest hoonetest, nii oskuslikult taastatud kui lagunevatest majadest, nii välis- kui sisemiljööst, nii taluansambli üldvaateid kui põnevaid ehitusdetaile. Pildil võib olla mistahes talumajapidamisse kuuluv hoone või hooneosa.

Lisaks kutsutakse osalejaid üles saatma MTÜle Vana aja maja vanu fotosid palkehituse tööprotsessist ja vanadest palkehituse tööriistadest! Vanad fotod ei osale küll konkursil, kuid kannavad hästi edasi konkursi eesmärki.

Konkursi auhinnafond on 1000 eurot, lisaks peapreemiale antakse välja ka mitmeid eripreemiaid. Konkursi täpsete tingimustega saad tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles