Osa toiduabist muutus kasutuskõlbmatuks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EL toiduabi
EL toiduabi Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ühe Saaremaa väikevalla vallavalitsuse tegevusetuse tõttu muutus kasutamiskõlbmatuks ja jäi abivajajatele välja jagamata osa Euroopa Liidu toiduabist.

«Mis mina nägin, oli suhkur ja õli, makaron ja tatar,» ütles Valjala vallavolikogu esimees Liilia Eensaar, kelle sõnul laialijagamata toiduabi koguseliselt eriti palju ei ole, vahendab Saarte Hääl. Siiski võib maakonnalehele teadaolevalt raisku läinud toidu hulk küündida sadadesse kilodesse.

Vald hoidis toiduabi valla sotsiaalkorteri trepikojas, mis asub perearstikeskusega ühes majas ja kus klaasukse tagant paistnud kasutult tolmu kogunud produktid juba mõnda aega keskuse külastajates küsimusi tekitasid, kuna kandsid märgistust «parim enne 2013».

Valjala valla Aare Martinson sõnul on vallas saanud toiduabi kõik, kelle sissetulek jääb alla 300 euro kuus ning seda on antud ka neile, kes tulid lisa küsima.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles