Piltuudis: Statoili töötaja käitumine vihastas kliente

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili töötaja kannab Georgi linti.
Statoili töötaja kannab Georgi linti. Foto: Lugeja

Tallinna ühes Statoilis töötav teenindaja on 9. mai eel pannud rinda Georgi lindi, ettevõtte kinnitusel nemad poliitikaga ei tegele ja paluvad oma klientidelt vabandust.

Täna laekus Postimehe toimetusse mitu fotot keskealisest Statoili teenindajast, kes kannab rinnas Georgi linti.

«Statoil on apoliitiline ning me vabandame siiralt klientide ees, keda teenindaja teguviis häiris või solvas,» ütles Statoili jaemüügidirektor Indrek Nõlvak.

Ta lisas, et avatud ja kaasaegse ettevõttena ei diskrimineeri firma oma töötajaid nende vaadete tõttu, kuid  neilt  oodatakse töökohustuste täitmise ajal Statoili põhimõtete jälgimist, mis ei luba poliitilise meelsuse väljendamist tööga seotud situatsioonides. «Kõnealuse teenindajaga vestleb teenindusjaama juhataja, kes selgitab talle veel kord Statoili põhimõtteid, mille alusel vormiriietusele ei lisata personaalseid tõekspidamisi või meelsust väljendavaid elemente,» lubas Nõlvak. 

«Vabandame veel kord kõigi ees, keda teenindaja käitumine häiris ning kinnitame, et tegemist oli üksikisiku, mitte Statoili kui ettevõtte seisukohtade väljendamisega,» ütles Nõlvak.

Georgi lindi aktsioon algatati Venemaal 2005. aasta võidupäeva puhul. 2006. aastal kuulutati aktsioon ülemaailmseks, mis tähendab, et sellega püütakse kaasata ka venelasi väljaspool Venemaad. Sellega seoses levitatakse Vene piiride taga massilises koguses must-oranže linte. Aktsiooni on Vene ametivõimud heaks kiitnud ja nad suunavad seda üritust. Lindi kandmine peaks ametliku tõlgenduse järgi sümboliseerima saavutatud võitu ning selle eest langenute mälestamist. Samas on aktsiooni tagamõtteks venemaalaste ja venelaste kaasamine Venemaa ametliku ideoloogia ettenäidatud kursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles