Euroopa reisisoovituste konkursi võitjad on selgunud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailm on põnevaid ja veel avastamata paiku täis.
Maailm on põnevaid ja veel avastamata paiku täis. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni ja Postimehe tarbijaportaali poolt Euroopa päeva puhul  korraldatud reisisoovituste konkursile laekus arvukalt häid ideid, kuhu puhkuse ajal minna. Kusjuures paljud soovitatud kohad ei olnud n-ö klassikalised turistilõksud, mida kõik teavad ja tunnevad.

Loosi tahtel said Rahva Raamatu 20-eurose kinkekaardi Mirjam Karro, kes soovitas vaatama minna Bledi järve Sloveenias, Etna vulkaani Sitsiilias ja Prahat.

Bledi järv.
Bledi järv. Foto: Alexey Filippov/RIA Novosti

Teise auhinna sai Maarja Nõmme, kes saatis põhjaliku selgituse, miks just Malta on külastamist väärt.

Buzau mudavulkaanid.
Buzau mudavulkaanid. Foto: AFP/SCANPIX

Kolmas auhind läks Anu Allekannule, kes juhatas reisihuvilised on Rumeenias Buzau piirkonnas tegutsevate nn mudavulkaanide juurde. «Tegu on täieliku kosmosemaastikuga, mis asub ikkagi nii kättesaadavalt Euroopas. See on looduse kätetöö ja väga võimas pealegi, tasub oma silmaga vaatamist,» kirjutas ta.

Viimane auhind läheb Eneli Sadamale, kes on võlutud Poolast ja Normandiast. «Mina soovitan Poola külasid. Tavaliselt sõidetakse kiirelt Poolast läbi, aga tegelikult on seal palju vaadata. Näiteks Wieliczka soolakaevandus, II maailmasõja aegne Hundikoopad või Auschwitzi muuseum, aga ka põllumajanduse lokkamine, väiksed külad enda piimakanistritega jne,» soovitas ta.

Maa-alune Wieliczka järv.
Maa-alune Wieliczka järv. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles