Tööinspektsioon avab uue nõustamisbüroo Põhja-Eestis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasemalt on avatud tööinspektsiooni nõustamisbüroo Tapal.
Varasemalt on avatud tööinspektsiooni nõustamisbüroo Tapal. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tööinspektsioon avab täna uue nõustamisbüroo Paldiskis – kokku avatakse selle aasta jooksul 17 nõustamisbürood Eesti erinevates piirkondades.

«Ma tahan loota, et tööinspektsiooni spetsialistide kohalolek Eesti erinevates piirkondades annab töötajatele ja tööandjatele võimaluse senisest enim töökeskkonna turvalisusesse panustada ning meie tööelu senisest ohutumaks muuta,» märkis tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu.

Tänaseks osutatakse nõustamisteenust juba Põltsamaal, Kilingi- Nõmmes, Vändras, Tapal ja Karksi-Nuias. Tööinspektsiooni nõustamisbüroodes konsulteerivad spetsialistid töötajaid ja tööandjaid töökeskkonda ning töösuhteid puudutavates küsimustes.

Maripuu sõnul on tööinspektsiooni üks olulistest rollidest olla töösuhete osapooltele nõuandev koostööpartner ning lisaks e- lahendustele on oluline pakkuda ka silmast silma nõustamise võimalusi.

Üle- eestiliste nõustamisbüroode loomine aitab pöörata rohkem tähelepanu mikro-, väikese ja keskmise suurusega ettevõtete muredele, ennetada tekkida võivaid probleeme ning säästa ühtlasi nii tööandjate kui ka töötajate aega, pakkudes võimalikult kodulähedast nõustamisteenust.

Lisaks Tööinspektsiooni büroodes ja kontorites toimuvatele vastuvõttudele saab töökeskkonnaalastele küsimuste kohta nõu küsida ka eesti- ja venekeelsel infotelefonil 640 6000, e-kirju on võimalik saata aadressile jurist@ti.ee ning kõiki tööelu puudutavaid teemasid käsitleb laiemalt portaal www.tööelu.ee.

Tööinspektsiooni nõustamistegevust finantseeritakse Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimustest «Töövõimet hoidva ja säästva töökeskkonna arendamine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles