Amet lisas musta nimekirja kaheksa reisifirmat

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
puhkusereis
puhkusereis Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet lisas aruande esitamata jätnud kaheksa ettevõtjat musta nimekirja.

20. aprilliks tuli reisiettevõtetel tarbijakaitseametile esitada aasta esimese kvartali pakettreiside kogumüügi aruanne, et amet saaks hinnata tagatisraha vastavust tarbijate ees võetud kohustustele, teatas amet. Tarbijakaitseametil on õigus teavitada avalikkust ohu ennetamisest, ohukahtlusest, ohust või korrarikkumisest.

Reisiettevõtetel on kohustus regulaarselt esitada aruandeid tarbijakaitseametile viimases kvartalis tehtud müükide kohta ning prognoosida järgmise kvartali müüke. Aruandekohuslasi oli 2015. aasta esimeses kvartalis kokku 268, neist kaheksa jättis aruande esitamata.

Tarbijakaitseameti musta nimekirja lisati Tour Operator OÜ, Baltnet Holidays OÜ, Evelina Dream Travel OÜ, Odyssey Travel OÜ, Bon Tour OÜ, Eesti Elukiri OÜ, Felizafino OÜ, Pandion Reisid OÜ. Must nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Esitatud aruande põhjal saab tarbijakaitseamet kontrollida, kas reisiettevõtja tagatis on piisav. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ära jäänud reiside ettemaksud.

Aruande esitamata jätnud ettevõtete osakaal kõikidest aruandekohuslastest on kolm protsenti, ent väga paljudel on probleeme aruande esitamisega tähtajaliselt. 50 ettevõtet esitas selle kuni paarinädalase viivitusega. Nimekirja täiendatakse jooksvalt – kui reisiettevõtja on aruande esitanud, eemaldatakse ta nimekirjast. Hetkelist nimekirja saab vaadata Tarbijakaitse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles