Noor talunik pakub leevendust kodumaise küüslaugu defitsiidile

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauk.
Küüslauk. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Saaremaal tegutsev noor ettevõtja Jürgo Engso kasvatab lisaks tavapärastele juur- ja puuviljadele müügiks ka eestiaegset taliküüslauku, mille järgi on suur nõudlus.
 

«Esimene kord sai küüslauk mulda pandud raudkangiga, kuna ei teadnud sellest mullaharimisest ja muudest töödest mitte midagi,» räägib Valjala vallas Kallemäe külas 2012. aasta augustist köögiviljakasvatamisega tegelev Jürgo Engso (26), vahendab Meie Maa.

Hetkel on noorel talunikul küüslauku mullas natuke üle hektari, kokku on tema ligi kolm aastat tegutsenud köögiviljakasvatuses kasutusel neli hektarit maad. «Kuna olen saanud lühikese aja jooksul väga palju kogemusi ja igal aastal õppinud midagi uut, siis hetkel ettevõte vaikselt kasvab,» sõnab mees, kes kasvatab suureküünelist vana eestiaegset taliküüslauku.

Selle aasta sügiseks ootab ta mahepõllumajanduslikult toodetud küüslaugu saagi suuruseks kaks tonni ning lisaks kodusaarele plaanib seda ka Nõmme turul müüma hakata.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles