Hyvä Suomi ehk kiidame Soomet!

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Soome, Soome, perkele Soome, ma tahan sinna saada!» laulis telemees Ivar Vigla 1990. aastate alguses, kui paljudele tundus Soome kauge unelmate maana. Nüüd on üle lahe käinud lõviosa eestlastest, aga ilmselt pole paljud neist Helsingi kesklinna kaubanduskeskustest kaugemale jõudnud, kuigi Soomes on üksjagu põnevaid paiku, mis väärivad avastamist. Postimees uuris oma lugejate käest, kuhu nemad soovitavad kindlasti minna.

Nartsissiorg

Kui kellelgi on plaanis omal käel kevadel Soome reisida, siis tasuks kindlasti külastada Gullö turismitalu Raaseporis. Koht asub kõigest tunnise autosõidu kaugusel Helsingist ja jääb looduskaunisse piirkonda. Tallu viiv tee on Soomele iseloomulikult kurviline üksik metsatee, nii et kohati võib tekkida kahtlus, kas siin üldse elatakse. Gullö teeb eriliseks sealse peremehe metsa rajatud nartsisside väljak, mida lillede õitsemise ajal saavad kõik huvilised tasuta imetlemas käia. Nartsisse on seal ligemale 30 000 ning 20 sordist, nii et elamus on garanteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles