Onkoloog Oro: sama toimeainega ravimite mõju võib olla erinev

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Oro.
Indrek Oro. Foto: Priit Simson

Põhja-Eesti Regionaalhaigla kiiritusravi keskuse onkoloog-vanemarst Indrek Oro sõnul peab paika väide, et paljudel juhtudel on sama toimeainega ravimitel täiesti identne mõju, ent nii arstid kui patsiendid on kogenud ka seda, et erinevatel põhjustel võib sama toimeainega ravimi mõju ja tugevus olla erinev.


«Pean õigeks senist praktikat, kus arst koostöös patsiendiga saab otsustada kas originaali või koopiaravimi kasuks,» rääkis Oro meditsiiniportaalile Med24, ning lisas, et reeglina ravimivaliku otsuse teeb patsient ikka koos arsti või apteekriga ja maandab sel moel ka pädevuse puudumise riski.

Oro nentis, et tema praktikas ei ole ette tulnud olukorda, kus arstil pole ravist terviklikku ülevaadet, kuivõrd patsient kohtub reeglina arstiga regulaarselt ja sageli osutub ravimivahetus vajalikuks haigusest tingitud põhjustel. «Sel juhul on arstil alati võimalik arvestada olukorda ravimiturul,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles