Mobiilse interneti kasutamine kasvab suvel hüppeliselt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suviti toimub rohkelt välisõhuüritusi, mida järjest enam ka nutitelefoniga jäädvustatakse.
Suviti toimub rohkelt välisõhuüritusi, mida järjest enam ka nutitelefoniga jäädvustatakse. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Võrreldes kevadekuudega võib erinevate Eesti mobiilioperaatorite klientide hulgas mobiilse interneti kasutamine suviti kasvada kuni kaks korda.

«Eesti Telekomi möödunud aasta statistika lubab eeldada, et ka selle aasta suvekuudel kasvab mobiilse interneti kasutamine nutitelefonides hüppeliselt,» ütles ettevõtte meediasuhete juht Raigo Neudorf.

Tema sõnul kasvas mobiilse interneti tabimine EMT võrgus mullu hüppeliselt alates maikuust ja jätkas kasvu kõigil suvekuudel – nii juunis, juulis kui augustis. «Võrreldes perioodiga jaanuar kuni aprill kasvas ajavahemikus mai kuni august mobiilse interneti kasutamine nutitelefonides üle 40 protsendi,» sõnas Neudorf.

Seda, et eestlaste mobiilse interneti kasutamine suviti kasvab, kinnitab ka Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski. «Võttes arvesse eelmiste aastate kogemust, saame öelda, et suveperioodidel kasvab mobiilse interneti kasutus 15–20 protsendi võrra,» sõnas ta. Sarnaselt EMT-le on ka neil näha kasutamise kasvu juba maikuus. Kõige enam tõusevad Elisa mobiilse interneti kasutusmahud juulis.

«Tarbimine hoogustub, sest on puhkuste periood ja inimesed kasutavad internetti nutiseadmetes rohkem välitingimustes ja kohtades, kus muud internetivõimalust ei ole,» põhjendas Raiski mobiilse interneti suurt populaarsust. Lisaks mõjutab alati mobiilse interneti kasutamist ka see, mis maailmas toimub, näiteks olümpiamängud, maailmameistrivõistlused ja teised sündmused, mida on liikvel olles veebi kaudu mugav jälgida.

Välismaal viibimine kasvatab kuni kaks korda

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul kasutasid nende kliendid küll mullu juulis 10 protsenti rohkem interneti mahut kui juunis, aga suve lõppedes kasutuse tõus ei vähenenud. Tema sõnul aga ei sõltu Tele2 klientide mobiilse interneti kasutamine aastaaegadest.

«Aasta lõikes kasvasid kasutatavad internetimahud lausa 35 protsenti – seda tänu nii uutele kasutajatele kui olemasolevate kasutajate suurenenud tarbimisele,» märkis Aron. Tele2 tootedirektor põhjendas seda eelkõike 4G telefonide osakaalu kasvuga nende klientide hulgas. «Tänu sellele on oluliselt kasvanud klientide kasutusmugavus ning üha rohkem kliente kasutavad mobiilset internetti ka kodudes ning suvilates,» lisas ta.

Kui Tele2 klientide kodumaal kasutatava mobiilse interneti mahud suviti hüppeliselt ei kasva, võib seda siiski täheldada välismaal kasutatava interneti kasutuse osas. «Eelmisel aastal Tele2 klientide internetikasutus välismaal pea kahekordistus,» tõi Tele2 tootedirektor välja. Peamise põhjusena märkis ta siin interneti taskukohaseid hindasid ka välismaal viibides, mistõttu jätkavad inimesed ka seal olles oma harjumuspärast internetitarbimist.

Kõik mobiilioperaatorid kinnitavad, et on kasutajate ja kasutusmahtude suurenemiseks suvekuudel valmis ja tavakasutaja mobiilse interneti kvaliteeti see mingil viisil mõjutada ei tohiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles