Kärsna: masu lõppemisega ei saa palganõudmisi põhjendada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olavi Kärsna.
Olavi Kärsna. Foto: Andres Teiss

Ettevõtluskonsultandi Olavi Kärsna sõnul sõltub palga suurus tööjõu pakkumise ja nõudluse vahekorrast ning masu lõppemisele ei saa töötajad praegu endiste palkade taastamist nõudes küll kuidagi rõhuda.


«Ameerikas räägiti ka masu lõppemisest, aga töökohti seal juurde ei tekkinud,» tõi Kärsna näite, lisades, et ega meilgi asjad teisiti käi. Pealegi on Eestis tegu alles esimese põlve ettevõtlusega ja mitte kõik ettevõtjad ei saa aru, et väljaõppinud häid töötajaid hoida tuleks.

«Ma küll ei söandaks praegu öelda, mis palkadega tegema peaks – läheb nagu läheb. Pisiettevõtjad, kellega mina rohkem kokku puutun, igal juhul ei näe praegu, et masu otsa hakkab lõppema, sest olukord pole veel kaugeltki stabiilne,» rääkis Kärsna. Pealegi sõltuvad väikeettevõtjad tema sõnul paljuski suurtest.

«Praegu ei saa sugugi öelda, et nüüd tuleks hakata uuesti palku tõstma. Muidugi, kui mõni ettevõtja saab seda teha, siis on see tervitatav. Ühest retsepti siin ei ole,» lisas konsultant.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles