Õunamahla tegemise komplekti saab 4000 krooniga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunamahla tegemine.
Õunamahla tegemine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimsi ubinapäeval võis aiaomanik soetada endale Eestis toodetud õunapurustajast ja -pressist koosneva komplekti 3780 krooni eest.


«Seda varianti ostetakse kõige rohkem, oleme neid müünud juba üle pooletuhande,» ütles Pärnus tegutseva osaühingu Cider Mill üks osanikest Toomas Karuks.

Väike plastmassist purustaja, mis tavalist köögikombaini meenutab, maksab 990 krooni ja press sinna juurde 2790 krooni. Purustamisel tuleb lisaks kasutada elektridrelli, mis aga majapidamises tavaliselt olemas ja maksab poes 800 krooni ringis, lisas ta.

Paljud küsivad Karuksi sõnul siiski sellist masinat, nagu «oli vene ajal» ja ka sellised pakkpressid on 3490 krooni eest saadaval - samuti Pärnus valmistatud kohalik toode.

«Eks ostjale ole ikka kallis. Importtooted on aga palju kallimad. Odavam on muidugi masinad ise valmis teha,» ütles mees.

Cider Mill teeb kõik tootearendusest alates valmistooteni ise. Kuna õunamahla tegemise aeg kestab poolteist kuni kaks kuud, siis rikkaks selle äriga ei saa. Ilma EASi toetuseta kindlasti hakkama ei saaks.

Karuksi sõnu on tänavu õunu rohkem Tallinna kandis ja saartel, samuti Pärnust Narva poole ning seal lähevad ka pressid-purustajad paremini müügiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles