Pangasüsteemid selleks korraks jälle töökorras

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimaksetega on probleeme juba kolmandat korda selle nädala jooksul.
Kaardimaksetega on probleeme juba kolmandat korda selle nädala jooksul. Foto: Liis Treimann/Postimees

Täna ilmesid juba kolmandat korda selle nädala jooksul probleemid kaardimaksetega. Pärastlõunal teatas Swedbank, et rike on süsteemist eemaldatud ja kõik peaks taas toimima. Taas töötab ka Danske panga ineternetipank.

«Intsident on nüüdseks läbi, kõik peaks toimima. Tegemist oli meie koostööpartneri seadmete tehnilise ümberseadistamise tulemusel tekkinud häirega. Nad leidsid selle vea üles ja tegid korda ning nüüd peaks kõik töötama,» ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Täna lõuna paiku olid häiritud Swedbanki kaardimakseterminalide ning internetipanga töö. «Osa kliente ei saanud üldse kaardiga maksta meie terminalides ning osal toimus ühendus aeglaselt. Sama kehtis ka internetipanga kohta – sisselogimine võis võtta aega või osal ei toiminud üldse,» ütles Siilivask. 

Ta lisas, et antud intsident pole seotud viimaste päevade Nets Estonia juhtumiga ega ka nädalavahetusel toimuva pangasisese testiga, mille tulemusel võivad taas nii netipank kui ka kaardimaksesüsteemid tõrkuda.

Paljud inimesed ja kaupmehed teavitasid kella 11 ajal Postimeest kaardimaksetõrgetest. «Mul ei saa inimesed kaardiga maksta, sest jälle on mingi serveri probleem,» kurtis Pressikohviku juhataja Maret Kalmaru. Naise sõnul said probleemid alguse kell 11.30. «See on täpselt lõunasöögi ajal, mul jääb kõik toit järele, kes mulle selle kinni maksab,» kurjustas ta. Kui varasemate tõrgete korral õnnestus maksta Swedbanki klientidel, siis täna ei toimi ühegi pangakaart. 

Nets Estonia juhataja Raivo Tinni kinnitas, et nende süsteemides probleeme ei esinenud. «See meid ei puuduta, ma näen, et meie süsteemid on praegu kõik korralikult töös,» ütles ta. 

SEB panga kommunikatsioonijuht Evelin Allase kinnitusel töötasid SEB pangas kõik süsteemid normaalselt ja kaardimaksetega probleeme ei olnud. «Sain just sõnumi, et Swedbanki kaarditerminalidega on probleeme, mitte SEBi omadega, need töötavad. Võib olla aga nii, et kui maksta SEBi kaardiga Swedbanki kaarditerminalis, siis see ei pruugi töötada,» ütles Allas.

Danske panga kinnitusel on ka nende probleemid saanud lahenduse ning internetipank ja mobiilipank töötavad taas. «Meil on jah internetipangaga probleeme. Põhjuseks on võrguseadmete tehniline rike, mille tõttu ei ole võimalik kasutada internetipanka ja mobiilipanka,» ütles Danske panga turundus- ja müügidivisjoni direktor Anneli Rõuk täna lõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles