Prantslased ei tohi enam toitu ära visata

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa supermarketid ei tohi enam toitu ära visata.
Prantsusmaa supermarketid ei tohi enam toitu ära visata. Foto: SCANPIX

Vastavalt 21. mail vastu võetud seadusele peavad Prantsusmaal suuremad supermarketid hakkama müümata jäänud toitu heategevuseks andma.

Prantsusmaal võeti eile ühehäälselt seadus, mis keelab supermarketitel hävitada müümata jäänud ja riknemata toitu, kirjutab Le Monde.

Kõik toidu jaemüüjad peavad edaspidi vältima igasugust toidujäätmete teket või annetama kõik müümata toiduained heategevuseks, loomasöödaks või põllumajanduslikuks otstarbeks. Suuremad toidukauplused (rohkem kui 400 ruutmeetrit) on kohustatud järgmise aasta juuliks sõlmima lepingud heategevuslike organisatsioonidega, vastasel korral ootavad neid suured trahvisummad.

Seadus on üks osa suuremast plaanist vähendada toidu raiskamist üle riigi 2025. aastaks. Uuringute järgi viskab keskmine prantslane igal aastal ära 20-30 kilo toidujäänuseid.

La Fédération du Commerce et de la Distribution, mis esindab suuri supermarketeid, on plaani tugevalt kritiseerinud. Organisatsiooni juht Jacques Creyssel ütles, et kuna suuremad supermarketid vastutavad vaid viie protsendi raisku läinud toidu eest, siis on seadus nii sihilt kui kavatsustelt vale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles