Kuidas hoida kööginuga terav?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valesti hooldades võib kööginuga kergesti nüriks minna.
Valesti hooldades võib kööginuga kergesti nüriks minna. Foto: SCANPIX

Korraliku kööginoa eest tuleb tihti välja käia kopsakas summa, seega tuleks nende eest igapäevaselt hoolitseda, et neid ei peaks liiga tihti välja vahetama, kirjutab Huffington Post.

Ära jäta nuga kraanikaussi

Noa kraanikaussi jätmine võib esiteks olla ohtlik sellele, kes nõusid peseb. Teiseks aga võib noa tera saada kahjustusi - see võib painduda või katki minna. Kui nuga enam ei kasutata, tuleks see kohe pesta, kuivatada ning kindlasse kohta panna.

Ära hoia nuge köögiriistade sahtlis

Noa hoidmine sahtlis koos teiste köögiriistadega võib selle terale tekitada sälke ja kriimustusi. Sahtlit avades ja kinni pannes võib saada see teiste riistade vastu põrkudes erinevaid kahjustusi. Kui kodus puudub spetsiaalne nugade hoidja, siis võiks sellel ümber olla spetsiaalne kaitse.

Pese nuge käsitsi

Nõudepesumasin võib noa pinnale tekitada mõlke ja kriimustusi ning seega on soovitatav seda alati käsitsi pesta.

Ära jäta nuge nõuderestile kuivama

Sarnaselt köögiriistade sahtlile võivad teised köögiriistad nuge nõuderestil kahjustada. Pärast noa pesemist tuleks see ka hallituse vältimiseks rätikuga ära kuivatada.

Kasuta lõikelauda

Igasugune muu tahke pind peale lõikelaua võib samuti kahjustada noa tera. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles