Kohvikus maiustamisele lisandus taldriku kasutamise tasu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlaka sefiirikoogid on populaarsed.
Pihlaka sefiirikoogid on populaarsed. Foto: Pihlaka Kondiiter

Sefiirikorvikese tellinud neiu avastas üllatusega, et selle hind kallines teel lauda neljandiku võrra. Nimelt tuli tal maksta taldriku kasutamise eest.

«Sefiirikorvikese hind oli 50 senti, aga teenindaja palus 63 senti, väites, et korvikese kohapeal söömisele lisanduv tasu on 13 senti,» kirjutas tarbijaportaali poole pöördunud neiu. «Ma ei suutnud uskuda - ma tulin kohvikusse, kõigest kohvikusse!» oli ta jahmunud. Naise sõnul ei olnud kusagil viidet, et kõikidele toodetele või siis tema ostetud korvikesele lisandub 13 senti. Leti juures asja uurides nägi ta küll teadet, et lisatasu küsitakse salatisööjate käest. «Asi ei olnud selles 13 sendis, vaid selles negatiivses tundes, mille ma sealt sain. Kas tõesti Pihlaka kohvik arvab, et see on uudseim turundusplaan, mis paneb silmad särama?» kirjutas ta.

Pihlaka müügijuht Tiina Põllu kinnitusel sellist korda ega kommet kohvikutes sh Parkali Pihlaka kohvikus Rakveres  kindlasti pole. «Kookide, tortide jm kondiitrileti toodete müügihind sisaldab kõiki kohviku kulusid ning on mõeldud nii kohapeal söömiseks kui kaasa ostmiseks,» rääkis Põllu. Ta arvas, et äkki ajas kirjutaja segi koogid ja lahtiselt müüdavad salatid, sest viimastele lisandub tõepoolest lisatasu - 13 senti. «Lahtiselt müüdava salati hind ei sisalda kohvikus söömise kulusid: personal, nõudepesu, nõud, muud kulud . Seetõttu on meie kohvikus näiteks taldrikutäie kilohinnaga müüdava kartulisalati, rosolje, makaronisalati jne  (200g)hinnaks alla euro,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles