Kohtla-Järvel hukkus tööõnnetuses inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupp.
Viru Keemia Grupp. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna lõuna ajal juhtus Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi tootmisterritooriumil raske tööõnnetus, milles hukkus inimene.

Ida päästekeskuse pressiesindaja ütles Postimehele, et häirekeskus sai õnnetuse kohta teate kell 12.10. Kohapeale sõitnud Kohtla-Järve ja Jõhvi päästjad selgitasid välja, et üks töötaja oli kukkunud suitsutorru.

Viru Keemia Grupi pressiesindaja Irina Bojenko ütles Postimehele, et 1965. aastal sündinud hukkunu töötas VKG alltöövõtufirmas OÜ ISCD. Hukkunud töötaja remontis gaasikäikusid.

«Töötaja kukkus keelualal, kus ta ei oleks tohtinud ohutuseeskirjade järgi viibida. Miks ta seal oli, ei oska praegu öelda. Kõiki töötajaid oli ohutusnõuete kohta instrueeritud,» rääkis Bojenko.

Politsei alustas tööõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega. Juriidilist isikut võib sama teo eest karistada rahalise karistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles