Loomasõbrad saavad lemmikuga rongkäigule minna

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloomad
Lemmikloomad Foto: SCANPIX

Selle nädala laupäeval korraldab loomakaitse selts Tallinnas teist aastat lemmikloomade rongkäiku Käpakäik, mis algab Politseipargist ja juhib tähelepanu loomade pidamisele linnaruumis.
 

«Tahame ka sel aastal näidata, et me ei ole siin linnaruumis üksi. Meie ümber on iga päevaga järjest rohkem neljajalgseid sõpru, kes vajavad hoolt ja armastust,» selgitab rongkäigu vajadust Käpakäik 2014 ja 2015 patroon Märt Agu. Tema sõnul ei tohiks oma loomaga tegelemine väljenduda vaid toidukausi täitmise ja kiirete pissipeatustega. «Neljajalgsete sõpradega tuleks samamoodi käituda, nagu soovime, et meiega käitutakse,» lisab Agu.

Eesti loomakaitse selts saab pidevalt teateid korterisse liiga pikalt jäetud või õue keti otsa unustatud koertest, kes pidevalt hauguvad ja uluvad, et nendega tegeletaks. «Lood elust enesest näitavad meile, et hooletusse jäetud koeri, kasse, küülikuid, linde ja teisi loomi on palju ning see on Eestis täna veel suur probleem,» ütleb Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

Rongkäik toimub Tallinna vanalinna päevade raames, saab alguse kell 12 Politseipargist ja kulmineerub kella 13 ja 14 vahel Raekoja platsis koerte etteastete, sealhulgas Agility demonstratsiooni ehk tõketega raja veatu ja kiire läbimisega. Trikke saavad proovida ka koerad publiku seast, kogu üritusest oodatakse osa võtma ka kõiki teisi lemmikuid ja loomaomanikke ning muidu loomasõpru.

Käpakäigu raames korraldab loomakaitse selts 25. maist 7. juunini Facebook'is fotokonkursi, mille raames palub selts loomaomanikel üles laadida fotosid endast oma lemmikuga tegelemas: tänaval jalutamas, pargis tervisejooksul, kohvikus, koertekoolis, lemmikloomasalongis. Konkursi võidavad kõige ilusamad pildid ja lennukamad ideed sellest, kuidas oma loomaga aega veeta, ning neid premeeritakse kassi- ja koeratoidu ning teiste auhindadega.

Eesti loomakaitse selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles