Vaata, millest on tegelikult tehtud mustikasmuutid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et liitrises maasikajogurtipakis on üksik mari, ei tule ilmselt enam kellelegi üllatuseks. Aga kui palju on mustikaid smuutides, mis kirjade järgi peaks olema tehtud ehtsast mahlast ja marjadest, uuris Postimehe tarbijatoimetus.

Mustikate vähesus hakkas silma juba jooke välja valades, vaid ühe smuuti tumelilla värv meenutas kodust mustikajooki. My Smoothie pakil oli kirjas, et seal peaks sees olema 112 metsamustika mahl ja mustikate osakaal joogist oli pea viiendik. Teistes jookides oli mustikaid väga vähe ja põhiliselt koosnevad need hoopis õunamahlast. Jookide koostist näeb galeriis olevatelt piltidelt.

Tarbijakaitseameti avalike suhete juhi Hanna Turetski sõnul kehtivad õigusaktid ei sätesta seda, kui palju toit peab mingit koostisosa sisaldama, et seda võiks nimetuses välja tuua. Kehtib nõue, et kui nimetuses (või pildina) on mingi koostisosa, siis selle kogus tuleb protsendina välja tuua.

«Tarbijate pöördumised selliste küsimustega on väga harvad, pigem küsitakse seda ajakirjanike poolt,» ütles Turetski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles