Elisa lubab kauaoodatud SIM-kaarte jaanipäevaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa esindus Ülemiste keskuses
Elisa esindus Ülemiste keskuses Foto: Tairo Lutter / Postimees

Jaanuaris andis mobiilioperaator Elisa teada, et hakkab oma klientidele väljastama uusi mobiil-ID vormis isikutunnistusi, mis peaksid nüüd pärast pooleaastast viibimist peagi Eestisse jõudma.

«Elisal pole endiselt neid mobiil-ID SIM-kaarte – olen kuu jooksul ikka paar-kolm korda helistanud neile, võtavad alati numbri ja lubavad tagasi helistada,» sõnas pikalt uut SIM-kaarti oodanud lugeja, kes ei ole aga siiani saanud vastust, mis ajaks kaartid Eestisse peaksid jõudma. «Viimati ütlesid, et tarnija ei pea neid piisavalt suureks tellijaks,» märkis ta.

Alates 1. jaanuarist said mobiilsideoperaatorid õiguse väljastada mobiil-ID vormis digitaalseid isikutunnistusi kuni viieaastase kehtivusajaga. Varasemalt võimaldas politsei- ja piirivalveamet neid väljastada kuni kolmeaastase kehtivusajaga. Kuna uus isikutunnistus eeldab ka turvalisemat ja ajakohasemat mobiil-ID SIM-kaarti, siis tellis Elisa ka uued SIM-kaardid, mille tarne on aga üpris pikalt viibinud.

Kui varem ei osanud mobiilioperaatori esindajad öelda, mis ajaks probleem lahendatud saab, siis nüüd on Elisa suhtekorraldusjuhi Marika Raiski sõnul toimunud selles osas mõningane edasiminek. «Sel nädalal jõudis Elisasse uute mobiil-ID SIM-kaartide testpartii ning testime nende toimivust,» rääkis Raiski.

Tema kinnitusel on praegu kaartide tooja – Giesecke & Devrient – lubanud, et uued mobiil-ID SIM-kaardid jõuavad Elisasse enne jaanipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles