Laiskade mobiililaadija kogus loetud tundidega suure summa raha

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asmo mobiililaadija
Asmo mobiililaadija Foto: Tootja foto / www.asmocharger.com

Tänu suurele tarbijate toetusele hakkab Soomes tegutsev idufirma tootma mobiililaadijaid kõigile neile inimestele, kes on väsinud nende pidevast pistikust välja tõmbamisest.

Oulus disainitud Asmo mobiililaadija erineb teistest omalaadsetest selle poolest, et kui mobiilil enam järel ei ole, lülitab see end ise automaatselt välja, vahendab Yle Uutiset. Nii peaks soomlaste leiutis olema märksa tulekindlam ja ökonoomilisem, kui kõik teised praegu müügil olevad mobiililaadijad.

Üheksa tundi pärast seda, kui mobiililaadijaga välja tulnud idufirma pani oma projekti rahastuse leidmiseks üles rahvusvahelisele ühisrahastuse lehele Indiegogo, oli seadeldis juba ületanud eesmärgiks seatud 10 000 dollari ehk 9058 euro piiri, kogudes üle 9000 euro.

Oulu ettevõtjate leiutis läheb nüüd kindlasti tootmisse, sest nüüdseks on kolme päeva jooksul selle toetuseks annetanud 534 inimest kogusummas 27 987 eurot, mis on nüüdseks kolmekordselt esialgu eesmärgiks seatud summa. Juba saab innovaatilist laadijat ka ette tellida. Selle maksumuseks on 35 dollart ehk ligi 32 eurot.

Laadijat hakatakse tootma Oulus endises Nokia tehases. Esimene partii peaks tellijatele kohale jõudma selle suve jooksul.

Asmo tegevjuht oli väga üllatunud seadeldise suurest edust. «Me olime kindlad, et saame selle kaudu raha koguda, kuid ei julgenud loota, et selle raha nii kiiresti kokku saame,» sõnas ta.

Vaata allolevast videost lähemalt, mismoodi selline laadija töötab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles