Lugeja küsib: miks smuutipudelil on eksitav info?

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Info smuutipudelil.
Info smuutipudelil. Foto: Põltsamaa Felix

«Miks Pai smuutipudeli on kirjas, et see sisaldavad 3 puuvilja, kuigi koostist on ju rohkem puuvilju. Näiteks pirni-banaani smuuti koostises on kirjas, et seal on 1 pirn, 0,16 ananassi, 0,5 õuna, 9 viinamarja, 0,3 banaani, 0,3 litšit, 0,1 annoonat. Miks on siis pudelil kirjas, et see sisaldab kolme puuvilja, kui koostises on märgitud hoopis, et sisaldab seitset?» uuris lugeja.

Vastab Põltsamaa Felix tootearendusjuht Karin Lüütsepp.

Toote esiplaanil on märge «pudelist 3 puuvilja», et tarbijal oleks lihtsam tootes sisalduvat puuviljakogust hinnata. Üks puuviljaportsjon on sada grammi värskeid puuvilju või marju (umbes üks peotäis), näiteks üks pirn kaalub umbes 110-320 grammi, üks viinamari keskmiselt aga 7 grammi. Juues ära terve pudeli pirni-banaani smuutit, saab inimene erinevatest tootes sisalduvatest viljadest kokku umbes 3 portsjonit puuvilju, sellest ka märge, et pudelist 3 puuvilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles