Piltuudis: meeletu järjekord Tallinna lennujaamas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontrolli järjekord Tallinna lennujaamas.
Turvakontrolli järjekord Tallinna lennujaamas. Foto: Lugeja foto

Täna varahommikul oli Tallinna lennujaamas väga pikk turvakontrolli järjekord, mis nörritas reisijaid, sest neil tekkis oht lendudest maha jääda.

«Tallinna Lennujaamas, nagu ka teistes lennujaamades käivad lennud lainetena. Täna hommikul (vahemikus 5.00-7.30) väljus Tallinna Lennujaamast 11 lendu ja pardal ligi 900 reisijat,» rääkis Tallinna lennujaama pressiesindaja Margot Holts. Ta rõhutas, et tipptundidel tuleb kõigis maailma lennujaamades ette tavapärasemast pikemaid julgestuskontrolli järjekordasid. Holtsi sõnul jälgitakse pidevalt aega, mis inimestel kulub julgestuskontrolli järjekorra läbimiseks. Tallinna Lennujaama julgestusjärjekorras seismisele kulub reisijal keskmiselt 5-6 minutit ning nt täna hommikul oli maksimaalne järjekorras seismise aeg 15 minutit.

«Mõistagi on harjutud, et Tallinna Lennujaam on maailma mastaabis väike, kuid sellest hoolimata on soovitatav saabuda lennujaama piisava ajavaruga - soovitavalt poolteist tundi enne lennu väljumist,» ütles Holts. Ta lisas, et kui saabumine jääb lennujaama viimasele minutile ja tõesti tundub, et julgestusjärjekord on just sel hetkel väga pikk, siis võib sellest julgestustöötajale märku anda ja hilineja lubatakse järjekorras vahele. Selliseid erandeid tehakse.

«Ega meilegi järjekorrad meeldi ja püüame pidevalt seda reisijate jaoks mugavamaks muuta. See on üks põhjusi, miks julgestuskontrolli asukohta planeeritava terminali laienduse käigus muudame, et saaksime võimalikult suure mehitatuse välja panna ning logistiliselt võimaldada reisijate võimalikult mugavat ja kiiret järjekorra läbimist,» ütles pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles