Maailma tavatuimad ravivõtted

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma tavatuimad ravivõtted välistavad tablettide söömise.
Maailma tavatuimad ravivõtted välistavad tablettide söömise. Foto: Elmo Riig / Sakala

USA ajakiri Time pani ritta maailma radikaalseimad ravivõtted ja lisaks kaasaegsetele kasutatakse mõnda keskajast pärit nippi veel tänapäevalgi.

Külmateraapia puhul, mis ehmatab keha looduslikku valuvaigistit tootma, puhul astub ujumisriietes patsient paariks minutiks vedellämmastikuga jahutatud kambrisse, kus on kuni 150 kraadi külma, vahendas Õhtuleht.

Keskajast on pärit kaanide kasutamine halva vere eemaldamiseks ja ka tänapäeva meditsiinis pruugitakse kaane vereringet turgutava vaakum-efekti tekitamiseks – näiteks selleks, et tagasi õmmeldud sõrmes verevarustus taastuks, lisaks sellele ravitakse apteegikaanist saadava ainega, mis takistab vere hüübimist, veenipõletikke.

Hiina traditsiooniline meditsiin on mehelikkuse tõstmiseks tuhandeid aastaid kasutanud isatiigri kuivatatud sugutit ja kuigi tiigri kehaosade rahvusvaheline äri on 1987. aastast saadik keelatud, leidub supi soovijaid praegugi.

Ehkki kosmonaudid võivad ümbertöötatud uriini juua janu pärast, peavad mõned uriini joomist ravivõtteks ja nende sõnul võivad uriinis sisalduvad antikehad peletada nii vähki kui ka aidsi.

Samuti levis 2009. aastal ajakirjanduses lugu isast, kes vähi seljatamiseks oma tütre rinnapiima jõi, kuigi arstid nimetasid seda küll äärmiselt alternatiivseks raviks, selgus Rootsi teadlaste uuringust, et rinnapiim võib tõesti vähirakke tappa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles