Värsked puravikud maksavad lõuna pool 100 eurot kilo

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puravikke võib juba leida.
Puravikke võib juba leida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läti metsadest korjatakse juba puravikke, kuid süüa saavad neid vaid kas väga rikkad inimesed või hoolsad korilased.

Riia keskturul on müügil puravikke üle terve riigi, kirjutab TVNET viitega telekanalile TB5. «Need on Tukumsi rajoonist, läksime mehega jalutama ja vaatama, kas tõesti on juba seeni,» rääkis üks müüjatest Karina.

Puravike hind on 100 eurot kilo. «Neid seeni korjasin ma 12 tundi. Kui palju need peaksid maksma? 100 eurot on normaalne hind,»oli müüja Leonid veendunud. Riialaste jaoks on selline hind kõrge, kuid müüjate sõnul ostavad neid turistid.

Mükoloogide sõnul on nii vara seeni ka varem olnud, kuid mitte nii palju. Spetsialistide sõnul on seened hästi kohanenud ilmastikumuutustega. «Seeni on rohkem kui tavaliselt. Mõnes kohas on neid nii palju, et jagub nii kastmeks kui ka müümiseks,» rääkis Läti loodusmuuseumi mükoloog Inita Daniele. Ta lisas, et kui inimestele tundub, et käes on sügis, siis sama tunnevad ka seened. Seeni on korjatud ka talvel, näiteks sel aastal sai kukeseeni korjata ka jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles