SASi lennukites enam üle kolme napsu ei saa

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAS lennukid Arlanda lennujaamas Rootsis
SAS lennukid Arlanda lennujaamas Rootsis Foto: Johan Nilsson/TT/Scanpix Baltics

Skandinaavia lennufirma SAS on otsustanud möödunudsuviste purjutajate tõttu piirata Euroopa-sisestel lendudel müüdava alkoholi hulka kolme joogini reisija kohta.

Lennufirma teatas eile, et seoses mitmete purjus reisijate poolt põhjustatud intsidentidega 2014. aasta suvistel lendudel on ettevõte otsustanud piirata pardal müüdava õlle, veini ja kange alkoholi hulka Euroopa-sisestel lendudel, vahendab Local.

«Meil oli eelmisel aastal mitu sellist juhtumit, kuid ma ei saa neist lähemalt rääkida,» sõnas lennufirma kommunikatsioonijuht Rootsis Malin Selander. Tema sõnul ei tohiks need reeglid olla reisijate jaoks väga jäigad või piiravad, kuid annavad lennuki personalile võimaluse loobuda mõne reisija teenindamisest, kui ta on liiga palju alkoholi pruukinud.

Uued alkoholimüügi reeglid kehtivad nii SAS Plus kui Go deals piletitega reisijatele. Esimestel on joogid ja toit piletihinna sees, teise juhul peavad nad selle eest lisa maksma.

«Liigne alkoholi tarbimine võib seada ohtu teised reisijad ning me tahame tagada, et kõigil meie reisijatel on mugav ning neid ei häirita,» lisas Selander. Juba praegu on lennufirma kehtestanud reegli, kus lennuki personalil on õigus mitte lasta silmanähtavalt joobes reisijat lennuki pardale.

SAS on Skandinaavia suurim lennufirma, mille omanikud on samaaegselt nii Taani, Rootsi kui Norra riik. 2013. aastast 2014. aastani reisis SASiga 28,4 miljonit reisijat nii Euroopasse, USAsse kui Aasiasse.

Viimastel aastatel on lennufirmale aga hakanud suurt survet avaldama sellised odavlennufirmad nagu Ryanair ja Norra päritolu Norwegian Air, mis on suuruselt kolmas odavlennufirma Euroopas.

Selle aasta jaanuaris teatas SAS üheksa uue lennuliini avamisest. Nende hulgas olid otselennud Kopenhaagist Edinburgi ja Ankarasse, Stockholmist Ankarasse, Farosse ja Budapesti, Oslost Salzburgi ning Göteborgist Alanyasse, Dublinisse ja Bergenisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles