Eksootilised viljad valmivad Eestiski

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söödav kuslapuu (hind: 4 eurot, kasvab meetrikõrguseks, võib hakata vilja kandma esimesel aastal)
Söödav kuslapuu (hind: 4 eurot, kasvab meetrikõrguseks, võib hakata vilja kandma esimesel aastal) Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix Baltics

Eestlasele tuttavate õunapuude, vaarika- ja tikripõõsaste kõrvale on ilmunud viimastel aastatel terve hulk nii eksootilisemaid vilju kui värvikirevust pakkuvaid taimi.

Kuigi söödav kuslapuu on Kristiine aiakeskuses olnud müügil juba viimased kümme aastat, on ta siiani saanud eestlaste seas jaheda vastuvõtu osaliseks. Samas on meetrikõrguseks kasvav põõsas esimene Eestis, mis kevadel lehte läheb ja juba juunis saaki annab.

«Tal on sinised marjad, võib-olla sinika maitsega,» räägib Kristiine puukooli tegevjuht Silvia Parktal. Kuna taim ei vaja väga erilisi kasvutingimusi – peale piisava päikesepaiste ja niiskuse – sobib ta hästi ka neile hobiaednikele, kellel aiapidamiseks aega napib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles